Политика

СДС срещу Борисов: Не е вярно, че десните не сме подкрепили закупуването на F-16

0

Във връзка с изявление на премиера Бойко Борисов, че партньорите вдясно не са подкрепили сделката за изтребителите F 16 Блок 70, СДС припомня, че имат официална позиция от 12 юли 2019 г., разпространена до всички медии, с която категорично застават зад решението на правителството за закупуването им.

Освен това, председателят на партията, евродепутатът Александър Йорданов и други представители на СДС в свои медийни участия и публични позиции, са заявявали многократно пълната подкрепа за сделката, която е важна не само за охраната на въздушното ни пространство, но и препотвърждава евроатлантическата ориентация на България, пише СДС в свое становище до медиите.

С ратификацията на договора от Народното събрание, с актуализацията на бюджета и придвижването на плащането на изтребителите, се прекъсва порочната практика България да губи огромни суми от авансови плащания по проекти, които не се реализират впоследствие, но имат обвързващи договори, както се случи с АЕЦ “Белене”, допълват от партията. 

СДС обяснява, че се слага край и на опити и практики да се прехвърля отговорността за плащане на следващи кабинети.

Съюзът на демократичните сили отчита като успех, че българското правителство последователно и целенасочено успява да финализира сделката за изтребителите F 16 Блок 70.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега