Бургас, Политика, Топ новини

СДС-Бургас ще работи за доброто на Бургас, в листата залага на експерти

0

СДС-Бургас регистрира листата си с кандидати за общински съветници в ОИК-Бургас. На местните избори сините участват със самостоятелна листа, като подкрепят кмета Димитър Николов за нов мандат. В листата личи силна гражданска квота и присъствие на известни имена от различни сфери.

„Много разчитаме стойностните, умни и свободни хора в Бургас да ни подкрепят, защото всички в листата ни са изявени специалисти и експерти в своите области. В професионален и обществен план те са постигнали неща, които тези от други листи тепърва  обещават, че ще направят. Затова сме убедени, че техният опит и знания ще са само от полза на Бургас”, заяви водачът на листата и областен председател на СДС-Бургас д-р Георги Митев.  

Листата включва 20 имена. На първо място е д-р Митев, зад когото застана цялата структура на СДС в Бургас, на второ – финансистът и зам.-председател в досегашния мандат на Общинския съвет Станимир Апостолов. На трето – едно от най-активните млади лица на партията – Дончо Златев, който е член на НИС на СДС, на четвърто място е футболната легенда Антон Спасов, а на пето – икономистът Мара Стоянова от Обединени земеделци. Тя влиза в листата като част от гражданската квота.

Емблематичното лице на сините в Бургас – областният секретар на СДС  и общински съветник в този мандат на ОбС Тошко Иванов, по собствено желание е на почетното 20-то място, където ще привлича силен преференциален вот. В листата има солидно  присъствие на университетски преподаватели, педагози, както и представители на бизнеса. Настоящият кмет на Твърдица Сотир Йовчев, който се бори за нов мандат, също е част от бургаската листа. 

„В последните три мандата СДС винаги са били активен участник в добрите неща, които се случват в Бургас. Можем да дадем много примери,  като започнем от създаването на общинския фонд за подмогане на ин витро процедури и стигнем до привличането на външни инвеститори. Нашата цел винаги е била и е да работим за доброто на Бургас”, заяви третият в листата Дончо Златев.

Днес той, водачът д-р Георги Митев, Станимир Апостолов,  Тошко Иванив, Велин Дракалиев и Ташо Желев внесоха документите за регистрацията в ОИК. Те заявиха, че СДС ще води позитивна кампания, основаваща се на добрите идеи за града.

1.      Георги Митев – доктор по ветеринарна медицина

2.      Станимир Апостолов – финансист

3.      Дончо Златев – член на НИС на СДС и регионален представител на партията за Югоизточен регион

4.      Антон Спасов – футболна легенда

5.      Мара Стоянова – икономист (представител на ПП “Обединени Земеделци”)

6.      Димчо Рачев – мениджър в туризма

7.      Велин Дракалиев – преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас

8.      Пенка Георгиева – преподавател в Бургаски свободен университет

9.      Красимир Коларов – преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас

10.  Милена Коларова – музикален педагог

11.  Веселин Стоянов – предприемач

12.  Косара Стайкова – представител на МСДС

13.  Румен Гърков – предприемач

14.  Славка Костадинова – предприемач

15.  Емил Станишев – предприемач

16.  Любомир Димитров – експерт в сферата на туризма

17.  Стайко Симеонов – икономист

18.  Сотир Йовчев  – дългогодишен кмет на село Твърдица

19.  Ташо   Желев – икономист

20.  Тошко Иванов – мениджър в туризма 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега