Политика

СДС ще предложи през април своя концепция за обединение вдясно

0

В средата на април членовете на СДС ще обсъдят своя концепция за обединение вдясно. това се разбра от думите на лидера на партията Божидар Лукарски в ефира на БиТиВи.

Смятаме, че трябва да се предложи на народа ясна кауза, с ценности, с конкретни решения, обяви той. В отговор на въпрос посочи, че за да се говори за коалиция вдясно, на мястото на разпадащия се Реформаторски блок, първо трябва да се уточнят ценностите и геополитическата й насоченост.

Първо трябва да решим дали гледаме по-либерално или по-дясно и патриотично, посочи Лукарски, а по въпроса за геополитиката даде пример с това, че са налице опити България да бъде теглена към орбитата на Кремъл.

Според него неотдавнашният член на Реформаторите – Движение “България на гражданите” не предлага път за обединение, освен това партията преди да иска оставката на правителството първо трябвало да си оттегли кадрите във властта. Лукарски напомни, че кадри на ДБГ оглавяват Комисията за защита на потребителите, тази за метрологичен надзор и Българската агенция за инвестиции.

Отрече СДС да е водил вече разговори за коалиции с когото и да било, включително и с “Обединени патриоти”, с които си делят една сграда.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега