Бургас, Политика, Топ новини

СДС огранизира конкурс за есе на тема “25 години по сините стъпки”

0

СДС предизвиква младите хора в България с „Пътуващо есе“. Старт на националната инициатива ще бъде даден тази събота, 22 август,  в Бургас.

Конкурсът за есе ще продължи до 15 септември и е на тема: “СДС – 25 години по сините стъпки. Демократичната промяна и дясната перспектива пред Република България”. Участие в него могат да вземат младежи до 29-годишна възраст, с интереси към политиката и желание да изразят своите идеи и виждане за днешните политически процеси и за възможностите и предизвикателствата пред тях да участват, чрез партия като СДС, в управлението на страната ни.

Петчленно жури, с председател лидерът на СДС Божидар Лукарски, ще определи наградените текстове. Есето трябва да е до 3 машинописни страници.

Представянето на инициативата ще започне от Бургас, на 22-ри август, и поетапно ще премине през ключови за СДС градове в страната. Така, младежите от СДС, ще направят есето „пътуващо“, а целта е да бъдат привлечени за участие повече млади хора.

Освен „пътуваща“ инициативата ще бъде и щафетна. След старта в Бургас, младежи от морския град ще отпътуват към Варна, където конкурсът ще бъде представен на 23-ти август. На 24-ти младите от Варна ще бъдат в Русе, а русенските младежи на 25-ти ще отпътуват към Плевен. На 26-ти ще бъде представянето в Перник.

Информация за следващите градове  ще има всеки ден във ФБ-страницата на инициативата -МСДС – “По сините стъпки” – https://www.facebook.com/msdssofia  и на сайта на СДС – sds.bg, където в специална секция, след края на конкурса ще бъдат публикувани всички творби.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега