Бургас, Политика

СДС номинира Вълчо Чолаков за губернатор на Бургас

0

Общинският съветник Вълчо Чолаков е номиниран за областен управител на Бургас. Това е заявил самият той пред burgasinfo. Номинацията му идва от името на Съюза на демократичните сили, чийто областен лидер е адвокатът.

Според него областният управител имал сравнително малко правомощия, като в голямата си част те са административни. Областният лидер на сините е общински съветник в Бургас от 2007 г..

“Въпреки че не съм карал училище за тази длъжност съм сигурен, че бих се справил с нея”, каза още Чолаков.

Неговата кандидатура все още не е кандидатура на целия Реформаторски блок. Очаква се решението на коалицията кой ще бъде нейният кандидат. След това ще се водят преговори и с мандатоносителя ГЕРБ за поста на губернатор в Бургаска област.

Кой е Вълчо Чолаков?

Роден на 26 Април, 1971 г. Завършва в Бургаски свободен университет – Магистър по право. Мажоритарен съдружник в консултантско дружество „Чолаков и Партньори” Адвокат при Адвокатска колегия – гр. Бургас.1998 г. Съдебен кандидат при Бургаски окръжен съд. Бивш заместник-председател на НИС на СДС от 2008 г. до 2014 г.. Има професионална квалификация по Подготовка, разработка и управление на проекти, финансирани от Европейския съюз УНСС- ИСК София (2006 г.), професионална квалификация „Управленски умения” по „Политически мениджмънт” – Политическа Академия към НБУ София (2005- 2006 г.). Медиатор, вписан в Единния регистър на медиаторите към Министерството на правосъдието на Република България от 22.06.2006 г..

Преминал е през квалификационни курсове по право на Европейския съюз (2006 г.) и по търговски дружества на капитала, по проблеми на особените залози в търговското право, както и курс за обучение по медиация (2004 г. и 2005 г.) и курс за обучение на адвокати по вътрешни и международни аспекти на търговското право и практика.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега