Бургас, Политика, Топ новини

СДС Бургас: НЕудобната истина за Георги Ненков

0

Бургаската структура на СДС, която заради своите непримирими позиции беше отстранена от партията през декември, започна нова поредица в своята фейсбук-страница.

В нея бургаските седесари казват, че ще разкриват “(не)удобната истина” за процеси и ръководители в СДС, защото смятат, че партията на свободните хора не може да се управлява с лъжа.

Едно от първите им големи разкрития е за председателя на националния щаб за избори на СДС Георги Ненков. Публикуваме позицията на СДС-Бургас без редакторска намеса:

 

#НеУдобнатаИстина

В продължение на няколко години един ръководител в СДС остава непознат за аудиторията и публиката.
Днес в нашата нова рубрика #НеУдобнатаИстина решихме да ви представим председателя на националния щаб за избори Георги Ненков.

За него няма да намерите информация нито в сайта на СДС, нито в Интернет. Само преди дни дори на конгреса на ЕНП адвокат Ненков не присъства в нито една официална снимка на СДС.

Макар очевидно от кадъра горе в дясно да се вижда, че Ненков да е ключово разположен между Румен Христов и Александър Йорданов. Защо такъв виден политик, провел предизборните кампании на СДС в последните години иска да се скрие от обществения интерес? Ние не знаем, кажете вие.

Дали причината е заключена някъде в края на 90-те години, когато Ненков е районен кмет на “Студентски” в София и заедно със своите приближени от Студентския съвет на УНСС правят доста изгодни имотни сделки, сред които изваждането на земи под имоти на университета и други апетитни сгради, рентиерство на помещения за създаването на култови чалготеки и т.н.?

А може причината за потайността да е, че самият Ненков е сред подсъдимите по мегаделото “Топлофикация”, в което Вальо Топлото и целия борд на директорите, в който участва сегашния шеф на предизборния щаб на СДС.

Може целта да е оставането на управляваната от него мрежа от НПО-та, финансирани щедро от “Отворено общество”, да остане скрита. Така популярната някога “Федерация на независимите студетски дружества” ще може спокойно да продължи да изпълнява поръчки в Обществения съвет към ЦИК, а приближения до Ненков лидер на ФНСД Тодор Гунчев (също така и мениджър в ББР) да продължи да предлага шефове на ЦИК, както направи през 2020 г.

Или пък е заради активното участие на Ненков в позорните за СДС събития от 2018 г., когато беше направено паралелно СДС, за да бъде свален Божидар Лукарски, а самият Ненков беше главен “сценарист” на тогавашните събития, които стриктно се отразяваха от кафявите медии и бяха солидно подплатени от един бивш столичен общински съветник с кралски прякор.

Може тази потайнственост да е водена от желанието му да не се набива на очи след като изключително близката до него съпартийка Миглена Горанова беше избрана за заместник-председател на СДС, но също до момента се пази в тайна от обществеността.

Георги Ненков продължава да е пълна загадка след като само преди година от интернет изчезна всякаква информация за съмнения в корупция от периода му на кмет на район “Студентски” и се появи на бял свят негова книга “Българската корупция” (която не е автобиографична). Така при търсене на информация за всички подобни истории от миналото на адвокат Ненков, в търсачката на гугъл името Георги Ненков и думата “корупция” се свързват само с книгата.

Защо СДС в продължение на толкова много години крие този свой виден политически лидер? Ние не знаем, кажете вие…

П.П. Ние сме поставяли този въпрос вътре в партията много пъти – отговор никога не е имало.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега