Бургас, Политика, Топ новини

СДС-Бургас на 30! Гледа смело напред

0

Бургаската структура на СДС  отпразнува 30-тата годишнина от създаването на партията като събра на едно място много от емблематичните си председатели и лица. Рожденият ден, който се състоя снощи в експозиционен център „Флора”,  бе уважен  и от представители на други политически сили, с които СДС  са си партнирали през годините. А усмивките на стотиците симпатизанти и приятели на синята идея направиха празника незабравим и емоционален.

 „СДС бе създаден като съюз на свободномислещи хора. На 7-ми декември 1989г. новосформираните  граждански движения, възстановяващите се стари пари както и т.нар. неформални групи се обединиха в един общ съюз за промяна на България. Това не е обикновена коалиция, като всички останали, които новата ни демокрация помни. Това е съюз на промяната и на демократичното бъдеще на страната. Този съюз постави България  на картата на Европа и в крайна сметка ни донесе  демокрацията”, заяви общинският  председател на СДС-Бургас Станимир Апостолов. Той благодари на всички, които се присъединиха към празника.  Сред тях бяха и емблемите на СДС през годините – д-р Лорис Мануелян, Васил Илиев, Васил Камберов, Христо Генчев и много други.

„Връщайки се назад си мисля, че действително без СДС България нямаше да може да се промени. Партията даде изключително много на тази държава. За мен винаги е имало един отбор – синият „Левски”. И си спомням  как наврмето Екатерина Михайлова и Иван Костов казваха, че СДС и БСП са като  „Левски” и ЦСКА. Искам да кажа, че и досега си оставам твърд привърженик на „Левски” и СДС”, каза някогашният председател на сините д-р Лорис Мануелян, предизвиквайки бурни овации. Той изрази увереност, че с ръководството си в Бургас и с младите си хора,  СДС ще намери едно по-широко място на политическия небосклон.

„Магичните три букви СДС за много хора означават емоция. СДС беше и е най-романтичният период от новата ни  българска история. Периодът, в който милиони българи вложиха сърцето, надеждите и любовта си в една коалиция, която да извърши така необходимата промяна от един строй към друг и да поведе държавата  по пътя към Европейския съюз, НАТО,  по пътя на по-добре развиващите се държави. Нека си пожелаем СДС оттук  нататък  да не бъде просто хубав спомен за едни прекрасни  години, а да започне ренесансът за СДС и  заедно да  успеем да извоюваме  достойния  живот и европейски  доходи за българските граждани.  Вярвам, че с  общи сили  можем да постигнем това”, заяви членът на НИС и регионален представител за Югоизточен регион Дончо Златев.

Сред гостите бяха и политици, с които СДС са си партнирали през годините – Стефан Цинцарски и Георги Маринчев от „Гергьовден”, както и Иво Баев от ДСБ.

Всички присъстващи се върнаха назад във времето, благодарение на разказа на един от старите председатели на СДС и настоящ областен управител Вълчо Чолаков. Емоционалната му реч  представи как преди много години той решава да се присъедини към СДС . Вълчо Чолаков вдъхна и силна надежда за бъдещето на партията. Той пожела на сините да са упорити и дейни, да вярват в себе си  и да отпразнуват и 40-ти, 60-ти и дори 100-тен рожден ден.

Голямата торта за 30-тата годишнина на партията бе разрязана от областния председател д-р Георги Митев, общинският председател Станимир Апостолов, от членът на НИС на СДС Дончо Златев и областният секретар на сините Тошко Иванов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега