Бургас, Общество

Сдружение „Онкоболни и приятели” организира молебен за здраве

0

По случай 4 февруари – Световен ден за борба с рака, Сдружение “Онкоболни и приятели” – Бургас организира молебен за здраве и изцеление. В сряда от 17 ч. свещеник от църквата “Св.св. Кирил и Методий” ще извърши ритуала в офиса на Сдружението – бул. “Демокрация” № 104.

Онкологичните заболявания са сред основните причинители на смърт в световен мащаб. Най-често се срещат злокачествените заболявания на млечната жлеза при жените и рак на белите дробове при мъжете. Следват туморите на дебелото и правото черво, на простатната жлеза и гинекологичните злокачествени заболявания при жените. Сдружение “Онкоболни и приятели” – Бургас работи активно по проблемите на онкоболните в града и региона. Негови специалисти предлагат компетентна и безплатна помощ в следните дейности: социално посредничество, психологическо консултиране, арттерапия, лимфодренажни процедури, йога и др.

През месец март сдружението организира национална конференция, с участието на неправителствени организации от цялата страна, работещи по проблемите на рака. Целта е да се фиксират всички наболели проблеми, които хората с онкологични заболявания срещат по време на своето лечение. Конференцията ще събере близо 60 представители от 20 организации в страната, като всеки от тях ще представи казуси от практиката си, както и добри примери от работата си с онкоболните.

Лице за контакт: Цонка Тодорова – председател на Сдружение “Онкоболни и приятели”, тел. 0988 341 611


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега