Бургас, Спорт

Сборният отбор на Бургас спечели първия турнир по водна топка за ветерани

0

КВС „Бургас“ спечели турнира в памет на Александър Панговски – Шуната. На финала отборът, воден от легендата Кольо Петров, победи състава на „All Stars“ /Варна/ с 11:10. В останалите срещи „София Мастърс“ загуби от „All Stars“ с 8:11 и от домакина КВС „Бургас“ с 11:14.
Носители на престижната купа обаче станаха и трите отбора, включили се в спортната проява. Тримата капитани получиха трофея от съпругата на патрона на турнира г-жа Панговска. Заедно със своя внук тя изгледа от трибуните финалния мач на сина си Антон Панговски – сребърен медалист с „Нептун“, шампион с ЦСКА и многократен голмайстор на България.
Турнирът за ветерани е част от програмата за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта 2015“. В него участваха бивши и настоящи състезатели, национали, треньори и съдии от София, Кърджали, Враца, Варна, Русе и Бургас.
Председателят на новосформирания клуб по водни спортове „Бургас“ Ангел Георгиев връчи плакет на госпожа Панговска в знак на признателност към дългогодишната дейност на нейния съпруг Александър Панговски. За принос в развитието на водната топка в Бургас с плакети бяха отличени почетният гражданин на морския град Кольо Петров и председателят и главен треньор на СКВТ „Черноморец“ Петър Йонов.
Турнирът по водна топка за ветерани се проведе в новия покрит басейн в комплекс „Меден рудник“.
По време на състезанието е била обсъдена идеята да се създаде първенство по водна топка за ветерани. В момента много от по-възрастните състезатели играят рамо до рамо с младите ватерполисти. Желанието на ветераните е шампионатът им да е открит с международно участие. Ветераните обмислят през лятото да се проведе втори турнир. Домакинството му ще бъде поверени на Бургас или Русе, а желание за участие са заявили отбори от Германия и Румъния.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега