LifeStyle

Саудитска Арабия прави луксозен курорт, където жените могат да се къпят по бикини

0

Новият наследник на трона на Саудитска Арабия планира да направи луксозен морски курорт, като специален закон ще позволи жените да носят бикини, вместо тялото им да е покрито, както изискват местните норми.

Като част от мерките за модернизиране на саудитската икономика, принц Мохамед бин Салман разкри планове за новия курорт на Червено море, на северозападното крайбрежие на страната, пише британският “Телеграф“.

Знаейки, че чуждестранните туристи едва ли ще дойдат на плажове, където жените са принудени да се прикрият в абая – местно облекло като рокля, което покрива цялото тяло – правителството заяви, че курортът ще бъде “регулиран от закони, приравнени на международните стандарти”.

Саудитските закони за жените са сред най-репресивните в света, като на жените е забранено да шофират и не могат да пътуват без разрешение от мъжки роднина. Жените се очаква да покриват изцяло тялото си и косата си, когато са навън, въпреки че законите не се прилагат еднакво. Миналия месец една млада жена беше арестувана, защото носеше мини пола в изоставено село.

Саудитските закони също така забраняват консумацията на алкохол и не е ясно дали в курорта неговата употреба ще бъде разрешена.

Държавният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия описва проекта като “изискана луксозна курортна дестинация, установена на 50 острова с недокосната природа”.

Строителството ще започне през 2019 г., а първата фаза на проекта ще бъде завършена до 2022 г., съобщиха от компанията. Тя се надява курортът да бъде домакин на милион посетители годишно до 2035 г.

Проектът  на Червено море е част от “Визия 2030” на принц Мохамед – план за диверсифициране на саудитската икономика и намаляване на зависимостта на страната от петрола.

Повечето чужденци ще могат да летят направо до туристическата зона без виза, предвижда друго облекчение на саудитския закон, което се очаква да направи курорта по-привлекателен.

 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега