Общество

САЩ съвсем скоро връщат митата върху стоманата и алуминия от ЕС

0

Много скоро, а може би още днес, САЩ ще обявят връщане на митата върху вносните стомана и алуминий от Европейския съюз. Това пише американският вестник Wall Street Journal.

 
Утре, 1 юни, изтича временното изключение, което Вашингтон направи за ЕС по отношение на планираното по-високо облагане на вносна стомана и алуминий.WSJ се позовава на запознати с темата източници, според които администрацията на Тръмп е готова да остави крайния срок за изключението за ЕС да изтече. Според източниците все още е възможно да се постигне споразумение в последния момент, но е малко вероятно. 
 
На 23 март президентът Доналд Тръмп обяви 25% мито върху вносната стомана и 10% върху вносния алуминий, но направи временни изключения за ЕС, Канада, Мексико, Бразилия, Австралия и Аржентина.
 
ЕС настоява изключението за него да стане постоянно, но във вторник европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че това е слабо вероятно и каза, че в най-добрия случай очаква американците да наложат някакви квоти за вноса на стомана и алуминий от ЕС.
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега