Бизнес

САЩ ще губят милиони заради забраната за пътувания

0

САЩ ще губят милиони приходи от туризъм заради отбягването на страната от пътуващите след забраната, наложена на гражданите

на седем преобладаващо мюсюлмански страни. Това заяви в интервю за Ройтерс от Атина генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай.

Според йорданеца, чийто мандат изтича тази година, забраната се дължи отчасти на това, че американците не пътуват много в чужбина.
“Напълно вярвам, че нашите приятели от другата страна на Атлантика развиват това изолационно отношение, тъй като не са международни пътешественици”, казва шефът на СОТ.

“Шейсет и три процента от американските граждани дори нямат (международен) паспорт, така че защо се изненадваме . . . Ако пътуваш, очите ти се отварят, съзнанието ти се отваря, ставаш по-добър човек”, допълва той. Рифай е на мнение, че глобалният туризъм няма да бъде засегнат от забраната. Туристите, пътуващи за САЩ, просто ще изберат друга дестинация.

Той обаче отбелязва, че САЩ са загубили 185 милиона долара за един месец, откакто е въведена забраната, и се очаква да губят десетки милиони месечно, ако тази политика продължи.

По думите му, ако това се умножи по 12 месеца, то сумата ще бъде огромна.

Рифай похвали Гърция за приемането на над 1 милион бежанци в разгара на мигрантската криза през 2015 година.
Очаква се приходите на Гърция от туризъм да се повишат с до 9 процента през 2017 година. Пристиганията (на туристи) нарастват от години въпреки препятствията.

Шефът на СОТ определи като достойно за уважение гръцкото отношение към приема на бежанци, в момент когато страната се бори с дългова криза.

Източник: БТА


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега