Общество

САЩ не се страхуват от търговска война

0

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин увери вчера, че страната му не се страхува от търговска война, като същевременно уточни, че това не е нейната цел, съобщи Франс прес.

„Ние трябва да бъдем подготвени да се намесим в защита на интересите на САЩ, за да защитим една справедлива свободна търговия“, каза Мнучин на пресконференция в края на двудневната среща на финансовите министри от Г-20 в Буенос Айрес.

Търговската война „не е наша цел, но ние не се страхуваме от нея“, предупреди той, повтаряйки думите на президента Доналд Тръмп, чието решение за въвеждане на вносни мита от 25% за стоманата и 10% за алуминия ще влезе в сила в петък.

„Не става въпрос за протекционизъм, а за свободна търговия, която да е справедлива и реципрочна“, изтъкна неколкократно американският министър на финансите, който също призова Китай да отвори пазарите си за американските фирми.

Мнучин, който отбеляза, че е имал „позитивни“ разговори в Буенос Айрес, не пожела да разкрие дали освен Канада и Мексико други страни ще бъдат изключени от митата върху стоманата и алуминия, както настояват най-вече европейците.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега