Бургас, Култура

Сара Бисли Шнайдер застава начело на оркестъра на Държавна опера – Бургас

0

Диригентът от Нова Зеландия Сара Бисли Шнайдер застава начело на оркестъра на Държавна опера – Бургас за постановката „Травиата“.

Операта от Джузепе Верди ще бъде поставена на морска сцена на 3-ти май от 19:00 ч. Маестра Бисли е вече в Бургас и репетира със симфоничния оркестър.

Сара Бисли Шнайдер е родена в Нова Зеландия, но голяма част от живота си прекарва в Европа. Тя е основател, музикален и художествен директор на Симфоничния оркестър “Aorangi” в Окланд.

През май 2017 г. маестра Бисли е удостоена с престижната награда на правителството на Унгария “Pro Cultura Hungarica”. Така става една от едва тримата диригенти с неунгарски произход, почетени с наградата от самото ѝ учредяване през 1985 г. и първият артист от южното полукълбо, получил този ценен приз.

През месец май 1995 г. Сара Бисли Шнайдер получава специален отзив за работата си по “Noye’s Fludde” във вестник “Wiener Zeitung”. Спектакълът даде нов живот на произведенията на Бенджамин Бритън в Австрия.

Артистичният живот на маестра Бисли е изключително богат, но някои от най-важните ѝ изяви са с Държавния оркестър на “Ермитаж” в Санкт Петербург, “L’Orchester de L’Opéra de Massy” в Париж, “Mariahilfer Oper” във Виена и много други.

В „Травиата“ в четвъртък ще видим и звездите на бургаската опера сопраното Мария Цветкова-Маджарова като самата Виолета, тенорът Даниел Дамянов като Алфред Жермон и баритонът Александър Крунев като Жорж Жермон. Режисурата е на Александър Текелиев, сценограф и художник на костюмите е Каталин Арборе.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега