Политика

Сапунджиева обяви, че е подложена на репресия и етническа дискриминация

0

Бившият зам.-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева е напуснала работата си като съдебен секретар по заместване в Административен съд София-град, съобщи “Правен свят”. В края на миналата седмица тя е подала молба за напускане, която е била одобрена от председателя на АССГ Радостин Радков. Информацията бе потвърдена от съда.

Молбата ѝ е била продиктувана от дебата във Висшия съдебен съвет по повод нейното назначение, изтъква самата Сапунджиева в мотивите си.

“Смятам, че политическата репресия и етническа и религиозна дискриминация, на която съм подложена от министъра на правосъдието, от който се очаква да налага върховенството на закона, не следва да се пренася в колектива на АССГ, който не заслужава това. Благодаря на сплотения, трудолюбив и добре организиран колектив на АССГ, с който имах желание да работя, въпреки че така създалите се обстоятелства ме лишават от конституционното ми право на труд”, пише Сапунджиева в молбата си за напускане.

Тя беше назначена за съдебен секретар по заместване в съда на 21 януари. Това се случи, след като се разрази скандал по повод нейния отказ да напусне ведомствено жилище на Министерството на правосъдието.

източник: novanews.bg, снимка: БГНЕС


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега