LifeStyle

Samsung пуска двойна камера за евтините смартфони

0

Когато Samsung представи миналата година своя първи смартфон с двойна камера –Galaxy Note 8 – беше ясно, че е въпрос на време преди технологията да се появи и в по-достъпните устройства на компанията. Впоследствие южнокорейският производител представи устройствата от среден клас Galaxy A8 и A8+ (2018), които също на гърбовете си имат камера с два обектива.

Във вторник Samsung обяви нова завършена система за двойна камера със сензори ISOCELL Dual, както и собствен софтуерен алгоритъм за обединяване на изображенията от двата сензора, пише Sammobile. Новата система ще бъде използвана в бюджетните смартфони на компанията.

„Умните” телефони с двойни камери на практика разполагат с два сензора за изображение, комбинираната информация от които подобрява снимките на тъмно и позволява размазване на фона и фокусиране върху даден обект на преден план.

Южнокорейският производител планира да предложи новата си технология на други компании, които купуват компоненти за камери от него. Тъй като Samsung представя завършено решение с готов софтуер, това означава, че останалите производители ще могат бързо да вградят двойни камери в своите смартфони. На тях няма да им се налага да работят с различни снабдители на сензори и софтуер.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега