LifeStyle

Само привилегированите класи в Северна Корея ядът франзели и Ементал

0

Само елитът на Северна Корея имат достъп до френските багети, които приготвят обучени във Франция кулинари, съобщава просевернокорейски вестник, цитиран от Ройтерс.

За сметка на управляващия елит по-голямата част от населението извън столицата гладува. Според доклад на САЩ ¼ от децата в Северна Корея са недохранени.

Хлебозавод, създаден през 2011 г., е изпратил свои готвачи на обучение във Франция миналата година като част от опити за превръщане на завода в един от най-добрите в света, отбелязва всекидневникът Чосон Синбо.

Вестникът, който се издава от севернокорейци в Япония, отбелязва в репортаж от Пхенян, че пълнозърнестите багети са станали голям хит.

Лично лидерът на КНДР Ким Чен Ун е посетил хлебозавода през януари. Диктаторът е поръчал да се ускори развитието и производството на хранителни изделия в завода, включително и дъвки за спортистите.

Друго любимо лакомство на севернокорейския елит е сиренето Ементал. В основата на налагането му сред партийните функционери и висшите офицери отново е Ким. Върховният вожд се пристрастил към сиренето, докато учел в Швейцария, откъдето сега пристигат редовни пратки с най-качествен Ементал.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега