Бургас, Крими, Топ новини

Съдът отново не пожали приближен до Митьо Очите

0

Специализираният софийски съд отново наложи 50 000 лева парична гаранция на бургазлията Венцислав Христов-Лавацата, приближен до Димитър Желязков- Митьо Очите. Лавацата бе задържан като част от групата на Очите през август 2018 година. Над 2 години той беше в ареста, след което бе пуснат под домашен арест през декември 2020-та.

Желанието на Христов е да излезе на свобода срещу парична гаранция. Това се случва за втори път, след като в края на май тази година съдът уважи молбата му, но и тогава Лавацата трябваше да плати 50 бона, за да бъде свободен.

Сумата се оказа непосилна за него и той остана под домашен арест. Венцислав Христов не разполага с голямо финансово или имотно имущество, като има на свое име заведение в бургаския комплекс „Меден рудник“, което обаче по негови думи е претърпяло големи парични загуби, заради пандемията от COVID-19.

Сега ситуацията отново се повтаря, като надеждите на Лавацата бяха този път паричната гаранция, която му бъде наложена, да бъде далеч по-малка, спрямо предходната, за да може той да я заплати и да следи развитието на съдебния процес на свобода.

Христов ще подаде жалба до Апелативния специализиран съд.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега