Бургас, Спорт, Топ новини

С нов скейт парк ще се сдобият жителите на к-с „Изгрев”

0

Нов атрактивен скейт парк ще радва почитателите на модерните спортове в к-с “Изгрев”. Той ще може да се ползва от любители на ролерите, скейтборда, от велосипедисти. Скейт паркът ще бъде изграден според европейските стандарти, а строителството му стартира преди броени дни.

Новото съоръжение е част от плана за благоустройство на парк “Изгрев”, който се реализира по “Интегриран проект за обновяване на значими пространства в град Бургас”, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007- 2013. Проектът предвижда да бъдат реконструирани спортни площи с територия 1 602 м2, да се благоустроят 1 947 м2 алейни мрежи, и да се обновят над 2 571 м2 зелени площи.

Идеята е на мястото на старите неугледни и нефункционални площадки да се изгради атрактивен за спорт, развлечение и почивка парк. Затова, освен съоръжението за почитатели на скейта, ще се подобри композицията и достъпността на алейната мрежа, ще бъдат поставени нови пейки, кошчета за отпадъци, мини контейнери за отпадъци от кучета, декоративна ограда и указателни табели.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега