Бизнес

Руските туристи били с 33% повече това лятото

0

Около 540 хил. руски граждани са посетили България през летния туристически сезон, отбелязвайки ръст от 33 на сто спрямо 2015 година, съобщи генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук пред журналисти в Добрич.

Дипломатът заедно с търговския представител на Руската федерация в България Игор Илингин се срещнаха в областната управа с предприемачи от земеделието и други сектори на икономиката.

Между 7 и 10 на сто повече организирани туристи от Русия са почивали в България през това лято в сравнение с предходния сезон, поясни генералният консул. По думите му ръст от 25 на сто има при руските собственици на недвижими имоти в България. Дипломатът добави, че посещенията на руски граждани в България са повече от обявените данни, защото мнозина пътуват с Шенгенски визи.

В отговор на въпрос Сергей Лукянчук коментира, че процесът на продажба на имоти в България от руснаци е спрян през 2015-а с падането на цените. По думите му през тази година са се появили нови желаещи да придобият собственост в страната.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега