Uncategorized

Руски хакери разбиха системите на Белия дом

0

Руски хакери са проникнали в чувствителни части от компютърните системи на Белия дом, съобщи Ройтерс, като се позовава на телевизия Си Ен Ен, която цитира официални лица.

Въпреки че Белият дом съобщи, че пробивът е бил само в системата с некласифицирана информация, хакерите са си осигурили достъп до информации като програмата на президента в реално време, която не е предназначена да бъде обществено достояние.

ФБР, Сикрет сървис и американски разузнавателни агенции разследват пробива, който според тях е сред най-усъвършенстваните хакерски атаки, извършвани срещу американски правителствени системи, допълни Си Ен Ен.

От Белият дом съобщиха, че информацията на телевизия Си Ен Ен за руски хакери, проникнали в компютърната система на Белия дом, се отнася за инцидент от миналата година и отказа да коментира кой е отговорен за пробива, предаде Ройтерс.

„Това съобщение не се отнася за някакъв нов инцидент – то спекулира със съмнителна дейност, свързана с некласифицирана мрежа, която Белият дом разкри миналата година”, заяви в комюнике говорителят на президентството Марк Стро.

„Всяка такава дейност е нещо, което вземаме много на сериозно. В този случай, както дадохме ясно да се разбере тогава, предприехме незабавни мерки да изчислим и смекчим дейността”, каза Стро и допълни, че няма да коментира твърдението на Си Ен Ен, че зад атаката стоят руски хакери.

В ефира на американската телевизия заместник-съветникът по националната сигурност Бен Роудс каза, че Белият дом е засякъл през 2014 г. „кибер натрапвания”, които не са засегнали класифицирана информация, съобщава БТА. „Имаме некласифицирана система, имаме и класифицирана система, свръхсекретна система. Не мислим, че класифицираните ни системи са били изложени на риск”, каза Роудс.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега