Общество

Русия реши да експулсира и четирима френски дипломати

0

Русия е решила да експулсира четирима френски дипломати в отговор на решението на Франция да изгони аналогичен брой техни руски колеги заради случая Скрипал, предаде Франс прес, като се позова на френското министерство на външните работи.

“Решението, взето днес от Русия, да експулсира четирима служители на посолството на Франция не ни изненада. Само можем да съжаляваме за него и да припомним, че до този момент Русия отказва да предостави очакваните обяснения за атаката в Солсбъри”, каза френското външно министерство в свое съобщение.
Вчера стана ясно, че Русия ще експулсира редица дипломати от европейски страни и Канада. Вече няколко държави са получили уведомления, че Русия ще експулсира дипломати от Германия, Испания, Италия, Латвия, Литва, Молдова, Холандия, Полша, Румъния, Украйна, Финландия, Чехия, Швеция, Естония.
Действията на Русия идват в отговор на аналогични мерки срещу нея, предприети заради нападението с нервнопаралитично вещество в Солсбъри, Югозападна Англия, срещу бившия руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, предаващ сведения на Великобритания, Сергей Скрипал, и дъщеря му Юлия
 
Еconomic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега