Общество, Политика

Росен Петров: Словото е по-силно от оловото

0

„В навечерието на светлия български празник – 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, трябва да припомним, че българската писменост, постепенно се е наложила като основа за писмеността на всички славяни. Днес с национална гордост можем да кажем, че на кирилица пишат гражданите на Македония, Сърбия, до 17-ти век Румъния, Украйна, Русия, Беларус, та чак до далечна Монголия“. Това заяви народният представител от „Български демократичен център“ Росен Петров по повод 24 май.

„Наистина нищо не може да замени силата на словото, както казва модерният поет Ивайло Вълчев. Бившият телевизионен водещ допълни, че словото винаги е излизало по-силно от оловото.

„Нека си припомним, че някои наричат страната ни – страната на убитите поети. Ботев, самоубилият се Яворов, убитият на фронта само на 29 години Димчо Дебелянов, Гео Милев, Никола Вапцаров. За това нека никога повече не позволяваме оловото да е по-силно от словото. Нека винаги да вървим към национално помирение и обединение“, каза още Петров.

Той изрази своето възхищение към българските учители, които в тези трудни за тях времена успяват да изпълняват своята мисия. Към учениците Росен Петров се обърна със старата българска поговорка „Който учи, той ще сполучи“.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега