LifeStyle, Общество

Риана даде на съд баща си в спор за търговска марка

0

Певицата Риана е завела дело срещу баща си пред съд в САЩ, обвинявайки го, че експлоатира името й за своя развлекателен бизнес Fenty Entertainment.

Тя твърди, че баща й, Роналд Фенти и неговият бизнес партньор, са регистрирали компания със същото име, което подвежда, че тя е свързана с тяхната фирма, Fenty Entertainment.

Тяхното поведение е подвело обществеността и е навредило на нейната марка Fenty – под който тя има бизнес с продукти за красота.

В иска на Риана се твърди, че тя притежава търговски марки в САЩ за името Fenty и е изпратила официални искания за “прекратяване и отказ” към баща си.

Самият Фенти, с когото Риана казва, че има сложни отношения, е стартирал развлекателния си бизнес под същото име в Калифорния през 2017 г. с бизнес партньора си Моузес Пъркинс, се обяснява в материалите по делото, пише Би Би Си.

В съобщение за пресата, публикувано на уебсайта на фирмата и останало там до “поне октомври 2018 г.”, е било обявено стартирането на фирмата “с” Риана, въпреки факта, че тя не е участвала, пише още в иска на певицата.

В друг случай, Fenty Entertainment е влязла в преговори за участие на Риана в 15 шоута в Латинска Америка за около $15 млн., без нейното разрешение, според жалбата.

Адвокатите на певицата посочват, че подобни дейности нарушават законите за рекламата, конкуренцията и неприкосновеността на личния живот и рискуват “сериозна непоправима вреда” на марката Fenty, ако не бъдат прекратени.
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега