Бургас, Общество

Рибарите подкрепят кмета за промяна на ограничителните условия по ОП “Рибарство”

0

Близо 2000 рибари от Ченгене скеле,  Крайморие и  Сарафово  подкрепиха с подписите си искането на кмета Димитър Николов рибарите от Бургас да могат да ползват  възможностите на оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” наравно с колегите си от градовете с население до 50 000 души.

Представители на рибарските сдружения от 3-те местности предадоха тази седмица подписките на градоначалника, с молба тяхното становище да бъде представено пред Европейската комисия. В тях те,  също като кмета Николов, настояват за промяна на регламента за кандидатстване, тъй като сегашните условия   ги лишават от правото чрез програмата да си закупят нови лодки, оборудване, системи за сигурност или да преминат през обучителни курсове.

“Тази явна несправедливост трябва да бъде поправена и рибарските общности от големи населени места също да могат  да ползват еврофинансиране. Още повече, че риболовът е потомствен поминък в региона”, категоричен е Димитър Николов.

Преди два месеца, по време на изнесеното заседание в Бургас на комитета за Наблюдение на ОПРСР, кметът Николов отново публично представи становището си пред Франгискос Николиан – началник на отдел “Структурни мерки: България, Гърция, Италия, Кипър, Малта, Румъния, Словения, Хърватия”, и пред Кристиан Бадиу – координатор за България от отдел “Структурни мерки: България, Гърция, Италия, Кипър, Малта, Румъния, Словения, Хърватия”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега