LifeStyle

Риба или пиле – кое помага за по-бързото отслабване?

0

Спазването на диета и здравословният начин на живот са сигурен начин да се свали тегло. Има обаче специални храни, за които се твърди, че ускоряват загубата на тегло. Два такива примера са рибата и пилето.

Приготвената на скара храна е по-малко мазна, тъй като излишната мазнина изтича от скарата. За разлика от пърженето, при печенето на скара се използва по-малко олио и масло, и повече от хранителните вещества се запазват. Рибата и месото на скара обикновено имат по-малко калории в сравнение с други пържени меса. Тъй като съдържат значително по-малко холестерол и наситени мазнини, месото от риба и пиле се счита за “по-постно”.

Неотдавнашно проучване, направено от медицинското издание Journal Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, показва, че хората, които са яли само риба (без други видове меса) за период от осем седмици, са свалили повече тегло от тези, които не са. Хората, консумиращи три порции риба седмично, биха могли да отслабнат повече за по-кратко време.

Едно от най-големите предимства на рибата са, че е богата на Омега-3 мастни киселини, които човешкото тяло не може да произвежда. Омега-3 киселините облекчават възпалителните процеси и стреса, за които е известно, че могат да доведат до увеличаване на теглото.

Изследователи твърдят, че яденето на риба помага на хората да останат по-сити за по-дълго време в сравнение с други източници на протеин. Рибата е добра за изграждането на мускули и за поддържането на енергийните нива.

Не бива да се забравя, че рибата е по-беден източник на протеин в сравнение с другите меса и животински продукти. Някои видове риба имат високо съдържание на мазнини, така че трябва да се внимава каква риба се която консумира. Освен това следите от живак, които обикновено се откриват в морската риба, са опасни за хората с чувствителен  стомах. Суровата риба трябва да се избягва от бременни жени и деца, съветва puls.bg.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега