Политика

Ренета Инджова: Премиерът в оставка изпраща само грешни послания

0

Тези, които трябва да изпращат посланията, отново седят зад кадър. Това е министър-председателят в оставка, който изпраща само грешни послания. Президентът трябваше вече да има така наречения преходен офис и адрес и на всяка глупост, която се произнася в пространството, да намира отговор. Това каза в предаването „Тази сутрин” Ренета Инджова.

Според нея главният прокурор, “който вече е в ситуация да не бъде под похлупака на една власт, която не позволяваше никакво противопоставяне, може също да влезе във функцията си. Той може да влезе във функцията си да раздава отново индулгенции и имунитет. Пак няма кой да излиза и да казва какво да се прави”.

Нужни са управленски послания, защото, ако не са вътре у нас, ще дойдат отвън. Мечката ходи по света, коментира Ренета Инджова.

Ние обичаме да подменяме дневния ред, допълни тя и попита какво лошо има, ако това правителство, което по думите й си е направило постановка на самосваляне, остане да управлява.

Според нея първият сигнал, който е бил изпратен, е да се съберат двамата президенти и да направят служебен кабинет:

„Питам се от кои политически сили ще бъде този кабинет. Значи от всички възможни съществуващи, пак ще повторя думата Марс. После – мандатите как ще ги изберат календарно, защото всеки президент върви с екипа и мандата си. Дори и да са същите в един и същ ден е нужно едното правителство да подаде оставка и да бъде назначено от другия президент другото правителство. Какви неща ще правим, какви изобретения, които светът нито е виждал, нито е чувал”.

На въпроса каква е задачата на тази оставка на кабинета, Ренета Инджова отвърна:

„Ден да мине, друг да дойде. Ще спрягаме от Велико народно събрание до програмни правителства, ще изключваме едни, които са победили, защото било временно, ще вкарваме други, ще определяме кои са коалициите и по този начин едно голямо нищо ще се получи накрая”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега