Бургас, Интервю, Топ новини

Ректорът на БСУ: Подготвяме студентите си за професии, които се търсят на пазара на труда (ВИДЕО)

0

Първото от поредицата ни интервюта на тема “Как се справят бургаските университети в разгара на кандидат-студентската кампания в страната”, бе с ректора на Бургаския свободен университет – проф. Галя Христозава.

Всъщност от интервюто ни се оказа, че бургазлии си държат на университетите, нещо повече над 60% от студенти в БСУ са от Бургаския регион, след това са студентите от Старозагорска и Софийска област.

Най-желаната специалност и тази година е  “Право”, а след нея се нареждат “Международни икономически отношения”, “Информатика”, “Софтуерно инженерство” и “Психологията”.

“Целия учебен процес е организиран по начин, който би бил удобен на студентите, а не толкова на преподавателите.”, заяви проф. Христозова на въпроса ни какви са предимствата на един частен университет у нас.

Освен всички удобства на красивата и модерна сграда, студентите на бургаския частен ВУЗ се радват и на пълен обем от качени лекции в мобилната платформа, с която разполага университета – “Мудъл”.  Това допълнително улеснява учебния процес и не се налага да се фокусира вниманието на студента толкова върху записването на материала, колкото върху неговото съществено усвояване.

“За нас студента е в центъра на вниманието”, категорична е проф. Христозова.

Именно затова от години университета поддържал тясна връзка с бизнеса и съобразява специалностите си с нуждите на трудовия пазар в страна.

“Ние имаме моралната и институционална отговорност да подготвяме кадри в направления, за които има търсена на пазара на труда. Никога не сме били привърженици на много и разнообразни специалности.”, допълни тя.

Цялото интервю може да гледате във видеото под новината:


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега