Бургас, Култура, Област Бургас, Топ новини

Рекорден брой участници на конкурса “Шарено петле” в Средец

0

Рекорден брой участници отчетоха на националния конкурс “Шарено петле” отчетоха организаторите от ОДК -Средец. Събитието се провежда за пета година и за първи път регистрира 460 участника, което е с два пъти повече от миналата година. Конкурсът е насочен към популяризиране на странджанския регион и неговите красоти, флора и фауна. Деца от цяла България участват с авторски рисунки, приложно изкуство, фотографии, пластики и есета.

Тази година темата беше “Багрите на Странджа” като журито на конкурса търсеше детски поглед над планината, природата и всичко това да е поднесено със старание. Журито на конкурса е съставено от представители на организаторите от Община Средец, ОДК-Средец, фотографи, художници и арт творци, които повече от четири часа журирираха различните категории. Всяка възрастова група има своята специфика и това се отразява и при оценяването.

Организаторите ще дадат и четири специални награди- награда на кмета на община Средец, награда на директора на ОДК за най-малък участник, награда на Резерват за водни кончета в село Дебелт и най-емоционалната за организаторите награда Приз “Лора Янева”. Талантлива художничка беше жури на конкурса “Шарено петле” още от самото му начало и така се отдава почит към нея.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега