Бургас, Новини, Общество, Топ новини

Реконструкцията на ул. „Крайезерна“ започна

0

Реконструкцията на ул. “Крайезерна” започна. Това е един от значимите проекти на Община Бургас, който има за цел да изведе транзитния трафик в периферията на града, да насърчи инвестиционната активност и да повиши икономическия потенциал на Бургас.
Днес кметът Димитър Николов връчи на изпълнителите удостоверението, с което се дава зелена светлина за начало на строителните дейности. Проектът беше представен пред журналисти от зам.-кмета по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска и зам.-кмета по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева.
Реконструкцията на улица “Крайезерна” ще подсили основите и ще разшири платното, обособявайки 4-лентов път, с което ще се подобри както транзитът на юг от Бургас, така и бързият достъп до всички промишлени зони и до Пристанище Бургас.
Разработеният технически инвестиционен проект предвижда изграждането да се осъществи на 3 етапа, като всеки етап след завършването си може да функционира самостоятелно.
Етап 1 включва изграждането на главното трасе на улица “Крайезерна”, частично изграждане на кръгово кръстовище. В него е предвидено изместване и подобряване на всички комуникации и техническа инфраструктура, както и рехабилитация на пътната настилка.
Етап 2 ще се изпълнява на два подетапа. Първият от тях (2а) включва доизграждането на кръгово кръстовище и връзките с пътища от републиканската мрежа.
Етап 2б включва изграждането на други две кръгови кръстовища, на връзките им с бул. “Тодор Александров”, както и доизграждането на главното трасе до входа на пристанището.
Етап 3 предвижда изграждането на локално платно за осигуряване обслужването на прилежащата в ляво промишлена зона, изграждане на велоалея, засаждане на нова растителност и облагородяване на терена.
По проект “Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона” е осигурено финансиране  и ще се изпълняват етапи 1 и 2а. За останалите дейности ще се търсят средства допълнително.
В рамките на тези етапи се предвижда реконструкция и разширение на уличните платна на трасе с обща дължина 3,122 км., рехабилитация или изместване на комуникации и техническа инфраструктура – газопроводи, водопроводи, дъждовна канализация, улично осветление, електро мрежи и други. По този начин ще се осигурят по-добри технически условия и достъп до индустриалната зона, като предпоставка за повишаване на икономическия интерес за инвестиции и развитие на бизнес в Бургас.  
Обектът се изпълнява по проект “Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона”, финансиран по ОП “Региони в растеж” 2014 – 2020.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега