Бургас, Общество

Реконструират цялостно двора на СОУ “Кирил и Методий”

0

Община Бургас стартира дейностите по цялостната реконструкция на дворното пространство при СОУ „Кирил и Методий“. Тя се извършва със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В момента се премахва старият асфалт на възраст 40 години и се изгражда ново отводняване. В двора ще бъдат обособени зони за баскетбол, народна топка, фитнес с различни уреди. Настилките ще са от съвременния тип, който предпазва от травми. Друга новост е предвидената зрителска трибуна. Цялото пространство ще бъде по-ефективно осветено.

Ремонтите в амортизираните дворове на учебните заведения са важен акцент в работата на Община Бургас тази година. Подобен проект се изпълнява в ОУ „Елин Пелин“ – „Меден рудник“. В средата на юни ще стартират строително-монтажни дейности в двора на ОУ „Васил Априлов“ в централна градска част.

Междувременно текат процедурите за избор на изпълнители, които да извършат същите обновления в ОУ „Братя Миладинови“ и СОУ „Петко Росен“. На ниво проектиране са дворовете на ОУ „П.Р. Славейков“, СОУ „Константин Петканов“ и ОУ „Любен Каравелов“.

След като ремонтира сградите на всичките си детски градини и училища, Община Бургас продължава активно да работи за преустройството на техните дворове. Целта е ясна – вътре да има перфектна обстановка за обучение на децата и работа на учителите, а отвън най-добрите условия за движение и тренировки.

Това е пряка инвестиция в здравето на бургазлии, но и в бъдещето на бургаския спорт, защото всеки елитен състезател е тръгнал от училищното и кварталното игрище.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега