Uncategorized

Регистрират средно по 160 опита на ден за влизане в порносайтове в Британския парламент

0

Информационната мрежа на британския парламент е регистрирала 24 273 опита за влизане в порносайтове между юни и октомври 2017 г. или средно близо 160 дневно.

Данните, получени от агенция Прес Асосиейшън по искане за достъп до информация, бяха оповестени в момента, когато британската политическа класа е разтърсена от няколко скандала за сексуален тормоз и неуместно поведение.

През декември вицепремиерът Деймиън Грийн принудително подаде оставка, тъй като излъгал, че не е теглил и гледал порно съдържанието, намерено в служебния му компютър в парламента.

Според парламентарните шефове повечето опити за влизане в порносайтове са неволни, но всички сайтове с такова съдържание вече са блокирани от парламентарната мрежа.

В мрежата са включени близо 8500 компютъра, които се използват от парламентаристите, техните сътрудници или от административния персонал.

Броят на опитите за свързване със „сайтове за възрастни“ все пак е намалял през последните години. През 2015 г. те са били 231 020, през 2016 – 113 208.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега