Бургас

Регата „Кор Кароли“ се превърна аткракция за бургазлии и гостите на града

0

В поредната истинска атракция за бургазлии и гостите на града се превърна международната ветроходна регата “Кор Кароли”. За първи път Бургас е домакин на старта на традиционната надпревара. Включиха се 47 екипажа, 4 от тях от Украйна.

“Изключително горд съм от факта, че регага “Кор Кароли” е на бургаска територия”, заяви в приветствието си кметът на община Бургас Димитър Николов. На официалното откриване бяха още заместникът му Красимир Стойчев, капитан Тома Томов – председател на фондация “Кор Кароли”, директорът на Пристанище Бургас Диян Димов, много гости и почитатели на ветроходния спорт. Кап. Тома Томов, който е и главен организатор на регатата, благодари на домакините за гостоприемството.

“Предоставените отлични условия са предпоставка и през следващите години да се мисли за домакинство от страна на Бургас”, заяви капитан Томов.

Преди началото на същинското състезание се проведе Про Ам гонка. Победител в тази по-специална надпревара стана яхта “Elina” с шкипер Димитър Шуликов. На второ място се нареди яхта “Kalina” с шкипер Божидар Каракашев, а трети е екипажът на “Finoor S” с шкипер Стефан Николов. Призьорите бяха наградени от кмета Димитър Николов, заместника му Красимир Стойчев и директора на Пристанище Бургас Диян Димов. Първият същински етап на 17-та международна регата “Кор Кароли” от Бургас до остров Света Анастасия и оттам до Свети Влас предизвика много емоции за участници и зрители.

От борда на ветрохода “Калиакра” много гости, общественици и журналисти станаха съпричастни на старта на първата гонка и отплаването на лодките.

Финалът на регата “Кор Кароли” е във вторник във Варна.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Депутатите от коя партия мислите, че ще свършат най-много работа за Бургас?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега