Бургас, Политика, Топ новини

Реформаторите взеха мандата за съставяне на правителство от Плевнелиев

1

Реформаторският блок, начело с бургаския депутат Костадин Марков, взе проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-ия парламент, предаде репортер на БГНЕС.

Президентът Росен Плевнелиев връчи мандата на Румен Христов, Костадин Марков и Борислав Великов от РБ.

Партиите в Реформаторския блок не бяха на едно мнение дали трябва да върнат мандата, както вече направиха ГЕРБ и БСП и да се върви към служебен кабинет и предсрочни парламентарни избори, или да се направи опит за кабинет в рамките на действащото 43-ото Народно събрание. Но след Извънреден съвет рано тази сутрин на РБ, стана ясно, че мандатът ще бъде приет. Разговорите и срещите, които РБ проведоха преди дни обаче не дадоха сигнали, че в рамките на този парламент може да има стабилно мнозинство.

След заседание на ПГ на блока от миналата седмица съпредседателят Найден Зеленогорски съобщи, че няма реформаторско мнозинство в парламента.

„Благодарим на президента, че оценява ролята ни, но ние ще върнем мандата веднага”, каза Найден Зеленогорски. Той тогава увери, че няма да има друг отговор от страна на РБ, тоест смяна в позицията. По-късно в своя позиция от СДС казаха, че думите на Зеленогорски не могат да бъдат официална и окончателна позиция на блока, тъй като са изказани без проведено гласуване в рамките на групата и без кворум.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега