Бургас, Политика, Топ новини

Реформаторите: Подготвени сме да решаваме проблемите на бургазлии (ВИДЕО)

0

За разлика от останалите партии, ние не политиканстваме с проблемите в Бургаско, а сме подготвени да ги решаваме. Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на Реформаторския блок в Бургас и заместник-председател на СДС Костадин Марков.

Като ключов заместник кмет по строителството в Община Бургас той има основна роля в превръщането на града в пример за модерна инфраструктура. Три основни приоритета са залегнали в програмата на Реформаторския блок: създаването на нови работни места, изграждането на добра инфраструктура във всяка точка от региона и спешното отваряне на еврофондовете.

Като своя лична кауза в Народното събрание Марков определи приемането на Общи устройствени планове на общините, което ще регулира презастрояването и ще доведе до по-добри възможности за развитието на бизнеса и туризма. Той предупреди още, че ако не бъдат отворени спешно замразените Оперативни програми Околна среда и Регионално развитие ще последва лавина от фалити на фирми и цели общини.

“Подготвени сме с решения и именно за това влизаме в предизборната кампания със спокойствие, увереност и амбиция за добър резултат”, каза още Марков и се обяви против нереалистичните обещания на другите партии.

Реформаторите разработват и цялостна стратегия за туризма в Бургаска област, каза втория в листата Живко Табаков, областен лидер на “Движение България на гражданите”. Той е единственият експерт по туризъм в кандидатските листи от Бургаски регион.

Според д-р Георги Митев, председател на ДСБ Бургас и трети в листата на Реформаторите сегашното административно деление в страната на селски и градски райони ощетява Бургас. „Градът ни също трябва да има право да кандидатства по програмата за развитие на селските райони, тъй като част от Общината са и малки населени места“, каза д-р Митев.

В листата на Реформаторите в Бургас попадат адвокати, лекари, предприемачи, инженери, които, според лидерите на коалицията, ще бъдат изключително полезни в бъдещето Народно събрание.

Председателят на предизборния щаб на реформаторите Константин Райков изказа съболезнования на семействата на жертвите от потопа в Бургаско.

Вижте какво още казаха реформаторите:


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега