Общество, Политика, Топ новини

Реформаторите искат въвеждане на адапционен период в детските градини

0

Въвеждане на адаптационен период по немски модел  в детските  градини и ясли на територията на Община Бургас. Това предлага Тошко Иванов – зам.-общински председател на СДС и общински съветник от Реформаторския  блок.

„Идеята ми е взаимствана от добрите практики в Германия, където на родителите е позволено да бъдат заедно с децата при първите срещи с учителките, медицинските сестри и останалия персонал. Сега много често те оставят детето, но след няколко часа получават обаждане да го приберат, защото плаче. А това се дължи именно на липсата на плавен преход към новата среда, което води стрес и по-често боледуване”, казва Тошко Иванов.

Той е обсъдил идеята си с директорa  на Дирекция „Образование и демографски въпроси” в Община Бургас Веселина Таралова, която я е приела повече от добре. За въвеждането на адаптационен период обаче ще е нужна промяна в Наредбата за вътрешния ред в  детските градини и ясли.

„Надявам се, когато се стигне до гласуване на промените, колегите от Общинския съвет да ги подкрепят”, каза Тошко Иванов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега