Бургас, ИЗБОРИ 2017, Политика, Топ новини

Реформаторите и Глас народен представиха най-експертната листа в Бургас (ВИДЕО)

0

Инженери, лекари, адвокат, архитект, математици, доцент, който се занимава с разработки за изкуствен интелект, икономисти, маркетолози, агроном и  филолози. Това са само малка част от участниците в листата с кандидат-депутати на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” в Бургас, която днес бе представена в Дома на писателя. Тя  категорично е  една от най-експертните листи в морския град и заслужено може да бъде наречена отбор на отличниците, защото обединява изключително ерудирани личности.

Водач е Костадин Марков, който е зам.-председател на СДС, а в последното Народно събрание защитаваше интересите на Бургаска област. Той е познат и от двата си мандата като зам.-кмет по строителството, по време на които бяха реализирани ключови за Бургас проекти.

 

„Много от нещата, които постигнахме с Реформаторския блок в последните две години са добри, но и за много не стигна времето. Програмата ни, която е изключително добре разработена,  и за която ще работим, е свързана с честен изборен процес. Имаме радикално предложение – настояваме в бъдеще да има само машинно гласуване, а  хартиената бюлетина да отпадне. Предимствата са много – няма да има толкова хартия, чували с бюлетини, носене в спортни зали и т.н. Това е едновременно и образователен ценз, защото, който може да се справи с машината, значи умее и да чете. Мислим за вариант за предварително гласуване. Силни акценти в нашата програма са още правосъдието, образованието и здравеопазването”, каза първият в листата Костадин Марков.

Сред кандидат-депутатите на „Реформаторски блок – Глас народен” има и четирима лекари, като всеки от тях е от различна специалност. Това са д-р Георги Митев, лабораторният лекар д-р Васил Костадинов, хирургът д-р Цветомир Цветков и специалистът по вътрешни болести и спешна медицина Иван Събев. Те са експертното ядро, което сподели важни идеи за здравната реформа.

„Здравеопазването трябва да е достъпно и по-организирано. Нашата цел е да отпаднат всички лимити, свързани с ограниченията, чакането и опашките в доболничната помощ, както и достъпът на пациентите до лекар и изследвания. Искаме да въведем национална програма за  профилактични изследвания и прегледи за социално значимите заболявания. Предлагаме освен НЗОК да има и втори стълб на здравно осигуряване, което да покрива всички останали застраховки и лечение, които хората биха могли да си позволят”, каза четвъртият в листата д-р Васил Костадинов, който е управител на най-голямата медицинска лаборатория в област Бургас.

д-р васил костадинов

Третият в листата на реформаторите е лицето на „Глас народен” – адвокат Здравко Костов. Той е млад и ерудиран човек, който  сподели най-важните акценти от програмата за постигане на  върховенство на закона, съдебна реформа и борба с корупцията.

здравко костов

В листата участват  и уважавани преподаватели, като доц. д-р Пенка Георгиева  от Бургаския свободен университет. Доц. Георгиева има важни разработки в областта на математиката и изкуствения интелект.

„Силно подкрепям идеята до 2020г. за образование да се отделя до 4,5% от брутния вътрешен продукт и 1,1% за развитие на наука  и иновации, защото аз вярвам, че науката е тази, която движи обществото напред в развитието му”, каза доц. Георгиева.

 

Освен нея има и още един математик –  Красимир Коларов, който преподава в Университет „Проф. д-р Асен Златаров”.

Архитектите също са представени в листата чрез Румен Троев, чиято работа е позната както в България, така и в чужбина.

Реформаторите обръщат внимание и на младите хора. Тяхно лице е Момчил Томов, който е част от завърналите се българи. Момчил е млад човек, който е учил бизнес управление в Германия, но е избрал да се върне в родината си и  сега работи в голяма фирма в областта на аутсорсинга в Бургас.

Момчил Томов

В листата участват още агрономът Веселка Морфова, икономистът Стамен Стамов, инженер-химикът Илиана Кенова, Неврие Мехмед, която има опит в туризма, а сега се развива в сферата на социалните дейности, както и филологът Борис Събев.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега