Бургас, Култура, Общество

Представят стихосбирката „Отворен финал“ в Дома на писателя

0

Стихосбирката “Отворен финал” на Виолета Воева ще бъде представена днес, 24 септември, от 18:00 часа в Дома на писателя.

По време на срещата с почитателите на словото поетесата ще разкаже любопитни подробности, свързани с написването на стиховете.

Водещ на литературната вечер ще е Милка Иванова.

Виолета Воева е родена в Бургас, живее в София –
разпъната между морето и планината, между изгрева и залеза.
Завършва история и българска филология. Автор е на стихове, есета, статии, фотографии в различни печатни и интернет издания.
През юни 2012 г. прави своята първа самостоятелна фотоизложба.

 “Отворен финал”, издателство Scalino 2018, е третата ѝ стихосбирка след “Зимно море”, издадена от “Свободно поетическо общество” през 1997 г. и “Свободни като въздуха”, ИК “Ера”, излязла през 2014 г.  

 Ето какво казва за поезията на Виолета Воева големият Иван Цанев:

 “От върха на писеца капе небе. Това е поезията на Виолета Воева – модерна, разпознаваема заради неочакваните и запомнящи се образи. Изчистена от излишни думи, без насилие върху редовете, тя е далеко от  клишетата и познатите метафори.

Толкова различни цветове осветляват отвътре куплетите, толкова мелодии – на славеи и щурци озвучават “часа на любовта”, че книгата е истински “дом за птици”. А  “скулптурите от слънце, изваяни върху Партеноните на сезона”, създават усещането за рисунки на майстор.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега