Бургас, Политика, Топ новини

Редно ли е печатницата на кандидат за депутат да печата бюлетините?

0

Скандалната печатницата на кандидата за депутат Петър Кънев от БСП бе дискутирана в телевизия 7/8. В предаването „Студио Хъ” специален гост бе журналистът Борис Ангелов, който през годините следи темата с печатницата на Кънев, която напоследък винаги печели обществената поръчка за изготвянето на бюлетините.

„Големият въпрос е дали участник в изборите може да печата бюлетини, при положение, че това може да го стори всяка една печатница в страната. Министерството на финансите е изготвило инстукции, в които е записано кой може да печата ценни книжа, но бюлетини не се водят такива, а те са просто хартии. Не е редно при наличието на толкова много печатници в България, това да се монопилизира, още повече, че това може да се направи и от БНБ”, заяви Ангелов.

Не бе подминат и въпросът за екостикерите, станал известен като “СтикерГейт”. които също ще бъдат изготвени в печатницата на Петър Кънев. След евентуалното им пускане в продажба вски един собственик на автомобил ще трябва да заплати още 3 лева за въпросния стикер.

„Екостикерите са незаконни и абсолютно безсмилени, при положение, че има толсистеми и те могат да ги поддържат. Сега 3 милиона души ще трябва да страдат и ще бъдат товарени излишно с още финанси. Министерството на транспорта в момента ако иска може да спре този процес, но незнайно защо не го прави”, добави още Ангелов. 

Кънев твърди, че разликата е 3 лева, но печатницата му дава по-висока цена, а само преди седмица от Автомобилна администрация обявиха още по-висока цена. Реално цените за ГТП са скочили с между 35-50%, като от 25-30 лева сега са на цена от 45 лева.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега