Бургас, Политика, Топ новини

Речта, с която Вълчо Чолаков призова за обединение в името на несебърлии

0

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков постави началото на новия мандат в Несебър. По време на официалната церемония по встъпване в длъжност на кмета и новите общински съветници Чолаков каза, че въпреки ситуацията, с която стартирате своето управление политиците в града трябва да намерят правилния тон и действия, за да останат делата им в историята, като повод за гордост.

 

Прочетете цялата му реч тук:

 

Уважаеми господин Димитров,

Уважаеми общински съветници,

Уважаеми кметове на кметства,

Госпожи и господа,

47 кметове и председатели на Общински съвети от Освобождението до днес са полагали клетва да служат за благото на Несебър. 47, управлявали Общината при различни условия – на войни, на бежански кризи, на етническо напрежение. 47, чиито имена може да не помним днес, но чиито дела ще останат в историята завинаги. Общото между тях – умението да обединяват, да се водят от обществения, а не от личен интерес. Да намират мирно решаване на проблемите. Да създават – религиозни, образователни, културни средища.

Днес, предстои вие да поемете по пътя на тези 47, при условия по-различни от останалите 12 общини, в които проведох тържествени сесии. При различни условия, но с еднакво очакван от избирателите резултат– за обединение, за загърбване на личните пристрастия, за прозрачност, за работа в полза на общината и жителите й. Вярвам, че независимо от политическата си разноликост ще намерите човешко единомислие.

Вярвам, че въпреки ситуацията, с която стартирате своето управление ще намерите правилния тон и действия, за да останат делата ви в историята, като повод за гордост. Прожекторите на обществения интерес, днес са насочени към тази зала – нека това, което осветят бъде достойнство, мъдрост и грижа за хората.

След полагането на клетва, отговорността за развитието на община Несебър и за добруването на несебърлии минава във Ваши ръце. Носете тази отговорност съвестно, без да забравяте поетите обещания. Не разделяйте хората. Обединявайте ги. Това ще е във ваша полза и в полза бъдещето на Несебър.

И не забравяйте – за Несебър не може да се говори в сравнителна форма. Той е един за България. Благодаря за вниманието.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега