LifeStyle

Рецептите от сериала „Приятели“ влязоха в книга

0

Някои сериали остават легенда години след финала си. Моменти от тях се превръщат в хит – например да си хапнеш чийзкейк от пода или да сготвиш сладкиш с говеждо – това са някои от кулинарните истории от легендарните “Приятели”, събрани в книга. Всичко, което героите приготвят, ядат, дори какви диети спазват, е събрано в това издание.

“Джоуи не дели храна”. Двама испански автори обаче споделят с феновете на сериала “Приятели” всички рецепти, които се срещат в 10-те сезона. Най-атрактивен несъмнено е сладкишът с говеждо месо на Рейчъл.

„Сладкишът на Рейчъл е любопитен, защото той тотално се обърква в сериала, но пък тук авторите са предложили оригиналния сладкиш, който е сладкиш “Президент” и всъщност как да го сготвим, така както е трябвало да бъде в Деня на благодарността, като добавят свой акцент – едни малки зелени бонбонки, които трябва да наподобяват зелените грахчета“, коментира пред БНТ Илияна Мухарска, преводач българския вариант на книгата.

Пиле “Кунг Пао”, курабийките на бабата на Фийби, блокчета с кокос, орехи и Маколад и още десетки вкусни изкушения срещат още веднъж феновете с любимите на всички Рейчъл, Джоуи, Моника, Фийби, Рос и Чандлър.

„Основната идея е на авторите всъщност е, докато стоиш пред телевизора и гледаш любимите си сериали с приятели, да си сготвиш нещо. Рецептите са лесни и бързи, така че ще им бъде полезна да научат няколко нови рецепти“, добавя Мухарска.

Това не е типичната готварска книга на Джейми Оливър или на Гордън Рамзи. Тя събира всички храни, които героите ядат, споменават, приготвят в продължение на 10 години. Те са придружени с илюстрации, графики и любопитни бележки.

„Тази книга може да бъде полезна за всеки, който обича да готви. Всеки, който иска да опита нещо ново и все пак с продукти, които не с недостъпни, напротив много са си достъпни даже за българския пазар, казва Виктор Мухарски, издател на книгата. “Приятели” има супер много фенове в България, което няма как да не ни радва“, добавя той.

Освен рецептите, място в книгата намират и десетте кулинарни Божи заповеди на Джоуи и диетите на шестимата герои и колко пъти готви всеки от тях.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега