Uncategorized

Разследват съпругата на кандидат-президента на Франция Франсоа Фийон

0

Съпругата на кандидат-президента на Франция Франсоа Фийон – Пенелоп, е поставена под формално разследване от френската прокуратура

по обвинение в неправомерно получаване на възнаграждение в парламента като сътрудник на мъжа си, или т.нар. “фалшива работа”. 

Пенелоп Фийон прекара вчерашния ден в разпити, информира BBC. Официалното разследване беше обявено късно снощи, след няколкочасови разговори в полицията. Мъжът й Франсоа е разследван официално от миналия месец. Той е обвинен, че е плащал стотици хиляди евро на семейството си за работа, която то не е изпълнявало. 

Скандалът започва след като седмичникът “Канар аншене” разкри как Пенелоп Фийон е получава заплата като сътрудник на тогавашния депутат от десницата без обаче действително да е работила, посочва bTV. В продължение на 3 години тя е получила близо 1 милион евро от заплати и обезщетения при напускането й. Аферата “Пенелопегейт” вече дава резултати, като Франсоа Фийон изпадна от групата на фаворитите в предстоящите на 23 април президентски избори.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега