LifeStyle

Разсейването по време на ядене засилва опасно апетита

0

Гледането на телевизия и игричките по смартфона по време на ядене може да са опасни за фигурата. Колкото повече човек е съсредоточен в яденето си, колкото повече помни какво е закусвал или обядвал, толкова по-рядко похапва, съответно по-малко рискува да напълнее.

До този извод стигнали изследователи от Бирмингамския университет, провели няколко изследвания, пише “Дейли мейл”.

При първия експеримент взели участие 39 жени с нормално тегло. Те били разделени на 3 групи. Жените от първата група трябвало да се занимават с компютърни игри по време на обяд, като игрите били за награда. Жените от втората група също играели на компютъра по време на обяда, но не за награда. Участничките в третата група прости си обядвали, без да се разсейват с други неща.

Обядът съдържал 400 калории и включвал няколко блюда, които трябвало да бъдат изконсумирани от всички групи. Вечерта на жените били предложени печени сладки. Учените пък проследили колко били изядени от всяка една участничка. И така, жените от първата и втората група изяли съответно с 69% и 29% повече печени сладки от жените в третата група.

Във втория експеримент участвали 63 доброволци. На тях им било предложено да изядат суха с хляб. Част от тях гледала телевизия, а друга не се отвличала със странични занимания. Вечерта пак им били предложени печени сладки. Резултатът бил сходен: тези, които гледали телевизия, изяли с 19% повече сладки от участниците, които не се разсейвали с други занимания по време на яденето.

източник: БГНЕС


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега