Бургас, Политика, Топ новини

Разпад в БСП-Бургас: Павел Маринов напуска!

1

Един от най-уважаваните социалисти в Бургаска област – бившият областен управител и настоящ общински съветник Павел Маринов, ще напусне БСП

Това стана ясно вчера след негово изявление пред колегите от Флагман.

„Да, вярно е. Подадох заявление за напускане на групата днес. Винаги съм се държал разумно, умерено и балансирано. Така ще бъде и в новата ми позиция, която ще ми даде повече възможности“, каза пред Флагман.бг Павел Маринов. Той уточни, че е подал заявление за напускане на БСП на 20 май. Тръгвал си с леко съжаление, но и вяра, че предстоят по-добри времена за българската политика.

Маринов се ползва с широка обществена подкрепа и е смятан за диалогичен и умерен човек. Напускането му поставя много въпроси за развитието на столетницата в Бургас.

Освен партията ще напусне и групата на БСП в Общинския съвет и ще стане независим общински съветник.

Също вчера стана ясно, че водач на листата за депутати отново ще бъде бизнесменът Петър Кънев, който се оказа един от най-щедро подкрепяните с обществени поръчки от ГЕРБ социалист. Само за месец април Кънев е взел над 14 млн. лева от обществени поръчки. 

Така вместо да се дава път на истински отдадени социалисти, лидерката Нинова продължава да бута хора, които имат пряка връзка с опонентите им от ГЕРБ. Когато тази връзка е подплатена със стотици милиони левове в годините е пределно ясно чии интереси ще се защитават в парламента – на обикновените хора или на олигархията.

Павел Маринов беше сред учредителите на новата лява коалиция, в която участва и Жан Виденов. До дни ще стане ясно дали той ще поведе листата на Ляв съюз за чиста и свята република.

Друга видна фигура на БСП-Бургас – Аргир Бояджиев, се очаква също да напусне БСП и да се присъедини към коалицията на Жан Виденов.


1 Коментар

  1. Петър Чалъков България май 26, 2021 at 10:59 -  Отговор

    Идеологията на Виденов превлича голяма част от членовете на БСП.
    Нинова и Виденов трябва да намерят път на за коалиционно зближаване след 11.07.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега