Бизнес, Бургас, Общество, Топ новини

Ракия “Пещерска” ще финансира три сватби тази година

0

Броят на сключените бракове се увеличава през 2018 година според данните на НСИ. През 2018 година те са общо 28 961 – с 368 повече спрямо предходната година (28 593 през 2017 година и 26803 през 2016 г.). Това е своеобразен връх за последните 10 години.

Най-много са сватбите в София през 2018 година, следвани от Пловдив и Варна. Близо три четвърти от всички регистрирани бракове (21 463) са в градовете.

Именно каузата за повече сватби подкрепя популярната марка ракия “Пещерска”. За четвърта поредна година марката подкрепя финансово сватбите на три двойки, които ще участват в конкурса “Просто кажи “Да”.

Наградата за три от двойките е по 5000 лв., като организаторите осигуряват видео и фото заснемане на събитието, както и алкохола за тържеството.

Всяка една двойка, която иска да сключи брак между 26-ти август 2019 – 31-ви декември 2019, може да вземе участие в играта, като разкаже своята кратка история на www.justsayyes.bg. Желаещите трябва да опишат себе си, но и своята мечта за сватба, да прикачат своя снимка, а ако имат – и заснето видео. Кандидатурите се приемат до 18 август.

На сайта могат да се регистрират и “сватбари” – хора, които нямат планове да се женят, но искат да следят кампанията, да подкрепят някоя от кандидатстващите двойки и да участват за седмичните награди. На лотариен принцип всяка седмица десет от сватбарите ще получават бутилка “Пещерска”.

За първи път откакто се провежда конкурса “Просто кажи “ДА”, организаторите представят гледната точка и след сключването на брака с две специални интервюта на победителите в предходните издания на конкурса, които споделят емоциите от сватбения ден и живота си след това. Техните истории може да гледате тук и тук.

В предходните три издания на инициативата бяха регистрирани общо 1914 сватбарски двойки. Статистиката на подадените истории от миналата година показа, че любовта онлайн не е мираж и все повече хора намират половинките си именно през социални мрежи или през приложния за запознанство. Друга интересна тенденция от конкурса е, че все повече са двойките, които искат сключат брак, след като са били обвързани дълги години с партньорите си. Мечтата за сватба споделят много двойки, които са заедно от 5, 10 и дори 15 години; има и такива с едно, две и три деца.

“Голяма част от хората споделят, че дълго време са си мечтали да направят сватба, но все не са имали достатъчно средства или е излизало нещо друго по-важно – деца, жилище, нова работа. Радваме се, че имаме възможност отново да подкрепим три двойки да създадат семейство. A ракията като традиционно българско питие има своето специално място в този празничен ден”, споделят организаторите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега