Бургас, Общество

Районен парк “Лазур” ще има изцяло нов вид

1

През следващата седмица стартират строителни дейности за пълно преустройство на районен парк “Лазур”, зад заведението “Мърфи”.

В момента теренът е амортизиран, неугледен и не изпълнява пълноценно своята роля на пространство за отдих и детски игри. Затова започва цялостна подмяна на парковата мебел: пейки, кошчета за битови и кучешки отпадъци, нова беседка, информационни табели и бетонови кашпи с декоративна растителност за ограничаване на автомобилния достъп. Ще бъде подобрена зелената система на парка.

При изпълнението на проекта се предвижда основен ремонт и рехабилитация на старата площадка за игра. Организацията на пространството е подчинена на единна композиционна идея за детски кът “ЕЗЕРО С ЛИЛИИ” – настилките ще бъдат изпълнени със специфичен растер, имитиращ  водно езеро с лилии.

“През последните години сме обновили десетки детски площадки, но градът е голям. Хората с право се дразнят, като видят някъде новото и хубавото, а пред техния блок стоят старите счупени люлки. Ще се постараем навсякъде, където има нужда, да отговорим на очакванията на бургазлии, но няма как всичко да стане наведнъж. Миналата седмица оборудвахме втора детска площадка в обновения парк пред блок “Краставицата”. Работи се зад бл. 16 в “Славейков”, сега започват в парка на “Лазур”. Планираме обновяване на други площадки из всички комплекси. Само имайте търпение”, каза кметът Димитър Николов.

Новата детска площадка зад “Мърфи” ще е с площ 1 200 м2. Там ще има:

– 1 бр. комбинирано детско съоръжение (КДС) с функциите катерене, висене, прескачане, люлеене, балансиране, комуникация и ролеви игри.

– 1 бр. клатушка – четворна, с функции клатушкане и пазене на равновесие.

– 1 бр. въртележка с капацитет 6 деца.

– Една къщичка за комуникация за най-малките деца.

– Ударопоглъщаща настилка на площадката за игра на площ от 530 м2.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега