Бизнес, Бургас, Общество

Работодателите да плащат почивките ни с ваучер

0

Шефът да осигурява безплатна почивка на служителите си, предлагат от Националния борд по туризъм. Идеята е работниците да получават ваучери за почивка, подобни на ваучерите, които в момента хиляди българи получават за храна. Почивката ни обаче ще трябва да се вмести в сумата от 200 до 500 лева.

В идеята на Борда по туризъм хотелиерите съзряха възможността, ако работещите получават ваучери и за безплатни почивки, хотелите ще работят повече и ще дават работа на повече хора.

Шефовете раздават ваучери и сега. За допълнителното възнаграждение на служителите си не плащат нито данъци, нито осигуровки, но те са само за храна и с месечен лимит от 60 лева. Идеята е ваучерите да се преименуват на “Ваучери за храна и почивка”. Първата цел е повечето хора да получат шанс за отдих.

“Втората много важна стъпка е да се мотивират българските граждани да използват услугите на българските средства за наставяне, развлечение и хранене”, коментира Румен Драганов от Националния борд по туризъм.

Идеята е служителите да могат да избират дали за храна, или за пътуване да спестят парите си. От Борда ще настояват също държавата да увеличи със 100 милиона годишната квота за ваучери – от 240 на 340 милиона лева. Изчисленията сочат, че така в българския туризъм годишно ще се вливат допълнително 100 милиона лева.

Предстои утре идеята да бъде обсъдена и с фирмите, оператори на ваучери. Дали обаче ще можем да се потопим в джакузи за сметка на шефа, все още е под въпрос. От Министерството на туризма знаят за идеята, но засега се въздържат от коментар. Идеята не коментират и от Министерството на финансите, защото очакват тя официално да бъде разписана.

източник: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега