Бизнес

Qualcomm успешно тества своя 5G модемен чип

0
5G безжичният интернет е следващата стъпка в развитието на мрежата, която обещава да предостави много по-бързи скорости на сърфиране. Редица гиганти вече експериментират със собствените си разработки в областта, а сега Qualcomm обяви, че за първи път е тествала успешно 5G връзката на модемния си чип Snapdragon X50 5G.

 
5G е следващото и дългоочаквано поколение клетъчна технология, в която гигантите вече инвестират сериозно. Qualcomm например плати за специално изследване, проведено от професора в Калифорнийкия университет в Бъркли Дейвид Тийс, с цел да се оцени влиянието на бъдещата мобилна технология върху икономиката. Резултатите са недвусмислено показват, че то ще е наистина голямо. 
 
Очакванията са, че 5G ще създаде 22 млн. работни места до 2035 г. Икономическото въздействие на технологията се оценява на 12.3 трлн. долара. 
 
Що се отнася до успешния тест на Snapdragon X50 5G, за него се знае, че постигнал скорост от 1.25 Gbps в 28-GHz милиметрова радиочестотна лента. По думите на Питър Карсън, старши маркетинг директор в Qualcomm, когато технологията бъде напълно готова, тя ще позволява трансфер на данни от порядъка на 5 GB за една секунда. Това обясни той в интервю за VentureBeat. 
 
Въпреки че компаниите се опитват да ускорят процесите, ще отнеме години преди 5G технологията да се материализира в мобилните устройства на масовия потребител. 
 
Qualcomm представи своя дизайн на 5G модемен чип през миналата година, като тогава прогнозира, че първата толкова високоскоростна мрежа ще бъде готова през 2019 г. Гигантът дава заявка, че може да предложи 5G технология, която да се внедри смартфони още през първата половина на 2019 г. 
 
Economic.bbg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега