Uncategorized

Японски влак разви рекордна скорост от 603 км в час

0

Скоростен влак, който ще бъде пуснат в Япония, разви по време на тестове рекордната скорост от 603 км в час, съобщи Франс прес. Тестът е бил направен с пътници на борда. Влакът се движи на електромагнитни възглавници.

Скоростта от 603 км в час е била поддържана в продължение на 10,8 секунди при преминаването по тунел, съобщи японската компания-производител, която обяви рекорда за „световна премиера” на тази скорост.

Опитът е бил направен на специално трасе от 42,8 км в Яманаши, централна Япония. Пак там бе направен предишният скоростен рекорд – 590 км в час.

Японската компания, която създава скоростния влак, предвижда да го пусне в експлоатация през 2027 г. Той ще свързва Токио и Нагоя. Ще се движи с 500 км в час, за да вземе разстоянието от 286 км за 40 минути.

Компанията планира да инвестира 42,5 млрд. евро за първата отсечка между токийската гара Шинагава и Нагоя. След това линията ще бъде продължена до Осака – с още 153 км. Така разстоянието между мегаполиса в западната част на Япония и столицата ще се изминава за 1 час и 7 минути, вместо за сегашните над 2 часа, за колкото пристига скоростният влак „Такайдо Шинкасен”.

Общата цена на проекта е близо 70 млрд.евро и ще бъде завършен през 2045 г.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега