Vox Populi

Пътят към “разширяването на зелената зона” е покрит с добри намерения*

0

Пак се сетих за онова старо и класическо “Пътят към ада е покрит с добри намерения”…

Да, намеренията за разширяването на обхвата на “зелената зона” в Бургас със сигурност са добри, но те не променят факта, че с всяко разширение възниква миграция на автомобили към съседни “гранични” зони, където паркирането не е платено.

И така се появява ново издание на стария проблем. Логично, живеещите в района на улиците, където се появява “ад с паркирането”, правят подписка и казват “Помощ, ние искаме “синя” или “зелена” зона” и получават отговор “Молбата ви е чута. Ами, щом искате, ще ви се даде”.

Ние не замитаме проблема под килима, а просто го преместваме и отлагаме напред във времето.

Всъщност е повече от ясно, че проблемът не е в това, че някъде има сто места за паркиране и 150 автомобила, чиито шофьори се чудят как да паркират. Този дисбаланс не може да бъде решен със “синя” или със “зелена” зона, защото винаги ще има едни скитащи 50 автомобила, които се лутат, за да намерят място за спиране.

Уви, настъпило е време за по-тежки и непопулярни решения, заради които хората няма изобщо да ни харесат. Скоро ще се наложи да говорим за тези решения, искаме или не искаме. Не можем да избягаме от този разговор.

Апропо, гласувах срещу разширението на “зелената зона” в к-с “Лазур” , защото тя неминуемо ще доведе след време и до поява на улици с платено паркиране и в съседния к-с “Зорница”. Неизбежно е.

Последно. Понеже едни съветник съзря в несъгласието ни някакви политически мотиви, бих добавил една битова подробност. Улицата, край която е разположен моят дом, е част от “синята” зона. Уверявам ви, че има дни, в които паркирането е доста трудно, нищо че съм си платил чинно правото да спирам някъде наоколо.

 

за автора: Красимир Калудов е общински съветник, журналист и пиар

*заглавието е на редакцията


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега